fbpx

Revenge Competition verandert competitie landschap

Daag je vrienden, sportmaatjes en de wereld uit tot een sportief duel. De competitie met elkaar aangaan is wat velen van ons drijft, wat ons aanzet om nog net wat dieper te gaan tijdens een workout.

Er is niets leukers dan winnen… behalve winnen van je vrienden. Dit gegeven is uitgebouwd tot een platform waar je de strijd 1-op-1 met elkaar aangaat in een digitaal kampioenschap. Elkaar uitdagen om er zelf beter van te worden. Het sportieve en uitdagende platform Revenge Competition is live.

Van een leuk idee met een paar vrienden op de achterkant van een bierviltje naar de realisatie van een nieuw sportplatform. Zo begon het alweer meer dan een jaar geleden tijdens een etentje met een paar vrienden. Ze kenden elkaar via Crossfit en hadden samen al aardig wat jaren training erop zitten. “Het idee voor een ladder competitie zoals dat bij andere sporten wordt toegepast kenden we binnen de functional fitness nog niet” zegt Eric Vincken, mede oprichter van het platform. “We werkten het idee verder uit en haalden de juiste mensen aan boord voor de realisatie.”

Zo ontstond het idee voor een online competitie waar ieder op een gepast moment dezelfde workout doet op een moment dat het voor hen schikt in de eigen box of gym. Zo stijg je door de lagen van de piramide heen en wordt er uiteindelijk binnen een competitie een winnaar gekroond. “Als atleet is je doel om in de piramide zo hoog mogelijk te komen en te blijven. Dus iemand uitdagen kan zorgen voor stijgen in de piramide, uitgedaagd worden betekent verdedigen. Aanvallend ‘spelen’ loont dus.” Legt Eric uit.

Een solide en eenvoudige applicatie vormt de basis voor de competitie. Roy van de Water, samen met Eric en Martijn Ploeger eigenaar van het platform: “Met een multidisciplinair ontwikkelteam werken we nu aan de uitbreiding van het platform. Eric en Martijn commercieel en ikzelf leid het ontwikkelteam in de richting die we op willen.”

De ambitie is om wereldwijd atleten, boxen en partners te gaan verbinden aan het platform. Op www.revengecompetition.com wordt de competitie verder uitgelegd.

———— Einde bericht. Noot voor redactie (NIET VOOR PUBLICATIE): ———

Stockfoto, beeldmateriaal en logo beschikbaar voor download.

Voor meer info of vragen kunt u contact opnemen met Eric, Martijn of Roy via:

eric@revengecompetition.com
martijn@revengecompetition.com
roy@revengecompetition.com

en_USEnglish